Mire figyelj ha egyedül mész túrázni

2022.04.08

Pár hasznos információ mi legyen nálad és mire figyelj ha egyedül mész túrázni!

-Mindig legyen nálad minimum 1-2 l víz. Attól függ milyen hosszú túrára mész.

-Legyen nálad szendvics vagy energiaszelet. Fontos az energia pótlása az evezés alatt. Főleg ha hosszabb túrát tervezel a vízen és nem ismered a környéket. Ajánlott előtte tájékozódni hol lehet a vízről előbb kiszállni ha bármi történne. Esetleges éttermek, büfék vannak e a tervezett útvonalon.

-Mindig nézd meg milyen időjárást ígérnek a supozás alatt. Ne feledjük a természet és a víz az úr. Nem mi vagyunk a mindenható.:) Vannak helyszínek ahol a viharjelzésekre is figyelni kell.( pl: ha tavakra mész evezni)


-Viharjelzésekre figyeljünk : 
-elsőfokú viharjelzésnél a parttól számított 500 méterig még be lehet menni. 
-másodfokú jelzésnél igyekezz a vizet elhagyni.

-Legyen nálad feltöltve a telefon és ha van rá lehetőség powerbank.

-Évszakoknak megfelelő öltözet. Nyáron: sapka a nagy meleg ellen, naptej. Télen és hűvösebb időben megfelelő technikai ruházat és váltó ruha a sup elején. Enni és inni nem kér de hasznos ha vizes lennél hidegebb időjárásban. 

-Vízhatlan táska amibe a  cuccaidat, váltóruha, étel, kulcsok, értékeidet biztonságban tudhatod.  Mi például :imádjuk a Mad Mankey egyedi készítésű vízhatlan táskáit. Amit nálunk is megtudtok vásárolni a túrákon. https://www.madmonkey.hu/

Mi imádjuk a Mad MONKEY vízhatlan táskáit
Mi imádjuk a Mad MONKEY vízhatlan táskáit

-Mentőmellény!!!!!! Hazánkban már szinte minden helyen kötelező hordanunk.

-Úszástudás ...megfelelő vízbiztonság elengedhetetlen ha supozni mész.

-Leash sem árt bár véleményünk szerint nem minden vízre ajánlott. 

-Nagyon fontos, hogy mindig tudja valaki merre túrázol. Családtag, rokon, barát.

-Télen mindig vízpart közelében evezz. Ha bármi történne minél gyorsabban a  szárazföldre tudjál menni. (pl: hirtelen időjárás változás, sérül a supod esetleg veled történik valami.

-Legyen felírva a helyi vízi mentők esetleg rendészet telefonszáma, hogy segítséget tudjál kérni ha bármi váratlan szituáció történne.

-Indulás előtt mindig ellenőrizd a felszerelésedet és csomagjaidat , hogy minden szükséges holmi nálad van e és a sup, evező, pumpád működik és minden rendben velük.

-Fontos a evezni megfelelő látási viszonyok mellett túrázhatunk. Szürkületben és este már nem lehetünk a vízen.