Mikulás sup túra a varázslatos Hévíz-patakon télvíz idején

2024.03.09

Az első Sup Mikulás túra 


 

2018 decemberében szerveztem Dunaharszatiba.  Fantasztikus élmény volt mivel havazásba eveztük végig a túrát. Valami eszméletlen hatalmas hópelyhek között, boldogan vizen lenni és elveszni a havas tájban. 
Már akkor miklulás sapkát húztunk/ készültem minden résztvevőnek, volt aki marcipánból készített supozó mikulásokat./ Megadtuk a módját úgy gondolom!:)  


2019 novemberében túráztan elöszőr a Hévíz-Patakon. Igazán különleges élményt nyújtott a gözőlgő patak látványa az áttetsző vízével és a szinesebnél szinesebb tündérrózsákkal tarkított környezet. 
Mint tudjátok a Hévíz-patak melegvízű patakunk. A Zilipnél ahol kezdődik a sup túránk kb. 23 fokos a víz majd fokozatosan kb. 12 fokig hül vissza a víz. Tehát soha nem fagy be a patak. Ezért is döntöttem úgy, hogy télvíz idején itt biztos mindig meg fogjuk tudni tartani ezt a sup esményt amiből az évek alatt hagyomány lett!


A Hévíz-patakon októbertől - márciusig lehet evezni. Hatalmas vizi élet megy a patakon...egyszer minimum érdemes megnézni, részese lenni ennek a miliönek ami ott fogad, vár bennünket. A patak engedély köteles víz ahol egy iranyban lehet közlekedni.